Blog & Nieuws

Het laatste nieuws over Niebla en een overzicht van onze blogs. Over hoe je water kunt besparen en over onze douchekoppen. Als meer informatie wilt over andere onderwerpen, neem dan contact met ons op.

duurzaam huis

Duurzaam thuis? Duurzaam huis!

Zeker nu we veel vaker thuiswerken is het fijn als je huis ook comfortabel is. Afgelopen maanden hebben we thuis werkplekken ingericht om de corona periode door te komen. Thuis werken heeft z’n voordelen; opstaan, douchen en zonder reistijd aan het werk, maar een fijne werkplek creëren is nu nog belangrijker. Nu het kouder wordt is het belangrijk om een comfortabele thuiswerkplek te hebben. Als je zo dag-in-dag-uit thuis zit (te werken) merk je nog meer wat de plussen en minnen van je huis zijn.

Lees meer »
water besparen

Dagelijks 20% water besparen

Er ligt weer een periode van warmte en droogte achter ons. En het wordt tijdens warme weken meer dan ooit belangrijk zorgvuldig om te gaan met leidingwater. De zomers worden steeds warmer en er worden dan nog miljoenen liters water extra gebruikt. Die moeten ergens vandaan komen. In dit artikel twee simpele oplossingen om dagelijks 20% minder water te gebruiken. Water besparen zonder dat je er eigenlijk echt iets voor hoeft te doen.

Lees meer »
badkamer die waterverbruik van de douche beperkt

Waterverbruik van je douche

De afgelopen jaren zijn we in Nederland een stuk minder water gaan gebruiken. Rond 1970 gebruikten we gemiddeld 190 liter water per persoon per dag. Inmiddels is het waterverbruik elke dag per persoon ongeveer 120 liter water. 70 liter minder in 50 jaar dus, dat is behoorlijk veel! En daar valt nog veel winst te halen, bijvoorbeeld bij het waterverbruik in de douche.

Lees meer »
spaardouchekop van niebla vergeleken met normale douchekoppen

Spaardouchekop, easy-peasy!

’s Ochtends lekker wakker worden, na het sporten opfrissen of warm worden na een flinke regenbui; we douchen vaak en graag. Ongeveer 80% van het warme water in een gemiddeld huishouden wordt gebruikt om te douchen. Logisch dus dat wanneer je water wilt besparen je eerst naar je douche kijkt. Daarom zetten we de feiten van een spaardouchekop op een rijtje.

Lees meer »
tips om water te besparen druppende kraan

9 tips om water te besparen

Wil je water besparen en wil je precies weten hoe je dat aan kunt pakken? We helpen je graag verder met tips om water te besparen. Gemiddeld gebruikt een Nederlander bijna 120 liter water per dag. Met deze tips kun je dat met tientallen liters per dag verminderen.

Lees meer »
× Hoe kan ik je helpen?