Duurzaam thuis? Duurzaam huis!

Zeker nu we veel vaker thuiswerken is het fijn als je huis ook comfortabel is. Afgelopen maanden hebben we thuis werkplekken ingericht om de corona periode door te komen. Thuis werken heeft z’n voordelen; opstaan, douchen en zonder reistijd aan het werk, maar een fijne werkplek creëren is nu nog belangrijker. Nu het kouder wordt is het belangrijk om een comfortabele thuiswerkplek te hebben. Als je zo dag-in-dag-uit thuis zit (te werken) merk je nog meer wat de plussen en minnen van je huis zijn.
duurzaam huis

Isoleren

Als we duurzaam thuis blijven werken is goed te kijken of je huis ook duurzaam is. Is jouw huis goed geïsoleerd? Isolatie van muren, dakisolatie op zolder en vloerisolatie zijn de eerste stappen voor een duurzaam huis. Veel warmte en energieverlies je als geen of nauwelijks isolatie hebt. Het vervangen van ramen met enkel glas naar dubbel-, triple- of vacuümglas is ook zeer helpend om je huis behaaglijker te maken.

Goedkope energiebesparende maatregelen

Als je huis goed geïsoleerd is, kun je verder kijken waar voor jouw huis verder winst te behalen is. Kijk niet alleen naar grote dingen, zoals zonnepanelen, een warmtepomp etc. maar kijk ook naar de ‘simpele’ dingen. Met kleine veranderingen, die niet veel kosten, kun je al grote stappen zetten. De verwarming een graadje lager zetten, deuren sluiten en je hebt vast je lampen al vervangen voor ledlampen. Als je de verwarming een graadje lager wil zetten en er toch warmpjes bij zitten, is een Speedcomfort wellicht een goed idee voor jou. Deze ventilatoren klik je onder je verwarming en verspreiden de warmte beter door de ruimte. Met een minder hoge temperatuur, krijg je toch evenveel warmte en comfort.

De spaardouche, een ‘no-brainer’

Nog een tip waarbij je met minder verbruik toch evenveel comfort houdt? Kijk eens naar je douche! Hoeveel water verbruikt jouw douchekop? Met een spaardouche bespaar je niet alleen water, maar vooral ook veel gas of elektriciteit: al het water dat je verbruikt onder de douche verwarm je immers ook. Een standaard douchekop verbruikt al snel 11 liter water per minuut, waarbij de zuinigste waterbesparende (spaardouche) van Niebla slechts 5 liter water per minuut verbruikt. Door een vernuftig systeem, waarbij de gaatjes in de douchekop in paren zijn geplaatst en deze zo gericht zijn dat de waterstralen op elkaar botsen en dan in brede straal uiteengaan, krijg je een heerlijk comfortabele straal. Sommigen ervaren dit als een zachte, omhullende neveldouche. Spaardouches verdien je met een gemiddeld gezin al in 3 maanden terug.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dit hebben onze douchekoppen al bespaard

waterdruppel icoon
gas besparen icoon
co2 besparing icoon
waterbesparing icoon
0
kuub water
0
kuub gas
0
kg CO2
0
euro