Spaardouchekop, easy-peasy!

’s Ochtends lekker wakker worden, na het sporten opfrissen of warm worden na een flinke regenbui; we douchen vaak en graag. Ongeveer 80% van het warme water in een gemiddeld huishouden wordt gebruikt om te douchen. Logisch dus dat wanneer je water wilt besparen je eerst naar je douche kijkt. Daarom zetten we de feiten van een spaardouchekop op een rijtje.
spaardouchekop van niebla vergeleken met normale douchekoppen

Waarom een spaardouchekop?

Om minder water te gebruiken kun je minder vaak of korter douchen, maar sla jij je douchebeurt liever niet over (of wil je dubbelop besparen) dan kun je ook een spaardouchekop gebruiken.

Meer dan een waterbesparende douchekop

Niebla biedt spaardouchekoppen aan in verschillende soorten en maten die passen bij de verschillende wensen van besparing en comfort. Een gemiddeld huishouden heeft een standaard douchekop, grote kans dat jouw douchekop ook een normale douchekop is. Een normale douchekop verbruikt tussen de 9 en 11,5 liter water per minuut. Een waterbesparende douchekop van Niebla met dezelfde comfortbeleving gebruikt slecht 5 l min.

De besparing van de hoeveelheid water ten opzichte van een standaard douchekop is dus bijna 50%. Dat geldt zelfs voor een waterbesparende regendouche. De besparing zit niet alleen in het water gebruik. We staan immers het liefst onder een warme douche, het is dus nodig het water te verwarmen voor jouw douche. Douchen kost water en energie. Al het water dat je niet gebruikt, hoef je niet op te warmen. Met een spaardouchekop zul je dus niet alleen water, maar ook veel energie besparen. Vandaar dat “spaardouchekop” een betere naam is voor een waterbesparende douchekop.

Vergelijking normale douchekop en waterbesparende douchekop

Spaardouchekop; goed voor portemonnee en milieu

Een gemiddeld huishouden bespaart water en gas en dat is niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar het is ook goed voor het milieu. Met een spaardouchekop van Niebla kun je op een eenvoudige manier tot wel 50% minder water verbruiken en dat geldt niet alleen voor huishoudens met een normale douchekop. Juist wanneer je een luxe handdouche of een royale regendouche hebt, en je vervangt deze door een spaardouchekop van Niebla, dan spaar je daarmee flink op water en energie.

Spaardouchekoppen in soorten en maten

Douchekoppen zijn er in alle soorten en maten, van waterbesparende douchekoppen tot zeer royale regendouches. Douchekoppen zijn ingedeeld in verschillende klassen. De normale douchekop valt in klasse S (Standaard) , een gemiddeld huishouden heeft vaak een normale douchekop uit deze klasse. Deze normale douchekop verbruikt tussen de 9 en 11,5 liter per minuut. Heb je een royale regendouche dan verbruikt jouw douche tijdens het douchen al snel meer dan 14,5 liter water per minuut.

Een waterbesparende douchekop (spaardouchekop) valt in klasse Z en verbruikt tussen de 4,5 en 7 liter per minuut. De Niebla handdouche is een normale douchekop die slechts 5 liter per minuut verbruikt en die wat comfort betreft vergeleken mag worden met een standaard douchekop die gemiddeld 10 liter water per minuut verbruikt.

In het onderstaande overzicht zie je de verschillende klassen waarin de verschillende douchekoppen vallen. Niebla verkoopt enkel spaardouchekoppen. De luxe handdouche van Niebla concurreert wat comfort betreft met douchekoppen uit klasse C (comfortdouches), maar de hoeveelheid water die een reguliere comfortdouchekop verbruikt tijdens het douchen ligt vele malen hoger.

spaardouchekop tijdens het douchen

Slimme techniek

De spaardouchekoppen van Niebla werken met een bijzonder systeem. De gaatjes in de douchekop zijn telkens in tweetallen geplaatst en zo gericht dat de stralen net onder de kop tegen elkaar aanbotsen, hierdoor waaieren ze uiteen in bredere stralen. Een slimme manier om van weinig water een volwaardige, comfortabele straal te maken! Door deze slimme techniek verbruiken de spaardouchekoppen van Niebla dus veel minder water en energie ten opzichte van een standaard douchekop.

Hoe bevalt een spaardouchekop

Gelukkig is het overgrote deel van de gebruikers van een spaardouchekop van Niebla zeer enthousiast. We krijgen regelmatige reacties van tevreden klanten die hun ervaring met hun spaardouche delen en die de straal lekker zacht en vol vinden. Gezinnen met pubers merken echt een groot verschil in hun energierekening en huishoudens met een lage waterdruk merken duidelijk een vollere straal. Natuurlijk zijn er incidenteel mensen die toch liever hun oude douchekop gebruiken. Dat is jammer, maar iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en prioriteiten en dus doen wij daar niet moeilijk over.

Kiezen voor een spaardouchekop

Wil jij minder water gebruiken, energie besparen en geld besparen? Dan is een spaardouchekop een makkelijke manier om dat te regelen. Een gemiddeld huishouden verdient de aanschaf van een waterbesparende douchekop in vier maanden terug en het is ook ook nog goed voor het milieu! Jouw douchekop is makkelijk te vervangen voor een spaardouchekop. Easy-peasy dus!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dit hebben onze douchekoppen al bespaard

waterdruppel icoon
gas besparen icoon
co2 besparing icoon
waterbesparing icoon
0
kuub water
0
kuub gas
0
kg CO2
0
euro