FAQ's over waterbesparende douchekoppen

Hoe werkt de douche?

De waterbesparende versie heeft negen zogenaamde ‘duo’-stralen. Deze botsen onder hoge druk op elkaar en zo ontstaat dan een brede straal. Er wordt dus heel effectief gebruik gemaakt van het water, zo kun heerlijk douchen en gebruik je tegelijk slechts 5 liter water per minuut gebruikt.  De luxe varianten hebben meer ‘duo’stralen voor een nog hoger comfort. Ze gebruiken 7 of 9 liter water per minuut, wat zeker niet veel is voor zo’n luxe douche. Een normale spaardouche gebruikt 9 liter per minuut, de meeste standaard douches gebruiken in Nederland 11 liter per minuut.

Wat zijn de ervaringen met lang haar?

Het kan zijn dat je even moet wennen aan je nieuwe douchekop, maar zowel ikzelf als eerdere klanten met lang haar kunnen prima onze haren wassen en uitspoelen met een waterbesparende douchekop. 

Na installatie lekt de douche bij de aansluiting met de slang.

Tussen de slang en de douchekop zit altijd een ‘rubbertje’. Het kan zijn dat die verouderd is en daardoor niet meer goed afsluit. Als je denkt dat dit bij jou het geval kan zijn, geef dit dan bij je bestelling door dan sturen we een nieuw rubbertje mee. Je kunt ook een nieuw rubbertje halen bij de bouwmarkt om de hoek.

De temperatuur moet wat hoger, bespaar ik dan nog wel?

Sommige klanten geven aan dat ze de temperatuur iets omhoog moeten zetten om hetzelfde comfort te houden. Het kan zijn dat het bij jou ook prettiger is. Deze paar graden staan echter in geen verhouding met de ~50% water (en daarmee energie)-besparing. Natuurlijk is koud douchen nog beter voor het milieu 😉

Ik ben toch niet tevreden...

Dat is vervelend, maar dat kan gebeuren.  Stuur de douchekop in originele verpakking terug (bij voorkeur zonder al te veel plakband…), zodat we er iemand anders blij mee kunnen maken en je ontvangt je aankoopbedrag terug (de verzendkosten van de retourzending zijn voor eigen rekening).

Privacy?

Ik gebruik je gegevens alleen om je bestelling in orde te maken. Via Trustpilot ontvang je enkele dagen na je bestelling een verzoek om een review te geven over Niebla. Verder worden je gegevens niet gedeeld  (en ik doe ook niet aan nieuwsbrieven).

Mijn vraag staat er niet tussen...

Stuur ons dan een mailtje of neem op een andere manier contact met ons op.

Contactgegevens

Heb je een vraag of opmerking?  Een mailtje werkt het beste. We reageren meestal dezelfde dag nog.